ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI’NDAN ANLAMLI BULUŞMA

Genel Başkanımız Halil Çukutli: “Kadın emeği, sendikal mücadelemizin temel taşıdır.”
Öz Gıda İş Sendikası, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle Ankara’da özel bir iftar programı düzenledi. Programa, Genel Başkanımız Halil Çukutli ev sahipliği yaparken, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ, Genel Sekreterimiz Tufan Acar, Kadın Komitesi Başkanımız Tuba Koruç ve Basın Danışmanımız İsmail Uğur da katılım sağladı.
Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen Şube Kadın Komitesi Başkanları ve Başkan Yardımcıları, sendikal mücadelenin kadınlar için önemini ve çalışma hayatındaki yerlerini bir kez daha vurgulayan bu anlamlı buluşmada bir araya geldi.
“Kadınlar olmadan sendikal mücadele eksik kalır”
İftar programında bir konuşma yapan Genel Başkanımız Halil Çukutli, kadın emeğinin çalışma hayatındaki ve sendikal mücadeledeki önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Kadınlar, hayatın her alanında olduğu gibi emek mücadelesinin de en büyük taşıyıcılarıdır. Sendikalar, kadınların güçlü olduğu, eşit haklarla temsil edildiği bir yapıya kavuştuğunda daha sağlam adımlar atar. Öz Gıda İş Sendikası olarak kadın üyelerimizin haklarını en üst düzeyde savunmaya, işyerlerinde daha adil ve güvenli çalışma koşulları oluşturmaya kararlıyız.”
Kadınların sendikal süreçlerde daha aktif yer almasını teşvik ettiklerini vurgulayan Çukutli, kadına yönelik her türlü ayrımcılıkla ve hak ihlaliyle mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Kadın emeğine vefa ve dayanışma
Öz Gıda İş Sendikası’nın kadınların iş gücüne katılımını artırmak, çalışma koşullarını iyileştirmek ve sendikal süreçlerde daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamak için birçok çalışma yürüttüğünü ifade eden Çukutli, şu mesajı verdi:
“Kadın emeği, toplumun temel direğidir. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi de bu emeğe duyduğumuz saygıdır. Kadınların daha güçlü olduğu bir sendikal yapı, iş hayatında daha adil bir düzenin habercisidir. Biz, kadınlarımızın her zaman yanındayız ve olmaya devam edeceğiz.”
Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu da konuşmasında kadın emeğinin sadece iş yaşamında değil, toplumsal kalkınmada da belirleyici olduğunu vurguladı:
“Kadınların üretimde, istihdamda ve sendikal alandaki varlığı güçlendikçe, toplum olarak daha ileriye gideriz. Onların haklarını savunmak, daha iyi şartlarda çalışmalarını sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Öz Gıda İş olarak, bu sorumluluğun bilincindeyiz ve kadın emeğinin her alanda daha görünür olması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”
Sendikamız Öz Gıda İş, kadın emeğine verilen değeri vurgulayan bu özel programla, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü anlamlı bir dayanışma ve birlik mesajıyla kutladı.
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 5 Mart 2025 Çarşamba