2 milyar insanın yemeği çöpe gitti
Türkiye'deki gıda israfı korkunç boyutlara yükselmiş durumda. Türkiye’de bir yıl içinde 1 milyar 700 milyon ekmek çöpe atılırken, 214 milyar liralık gıda israfı yapıldığı belirlendi. Öte yandan dünyadaki gıda israfı ile 2 milyar insanın karnı doyabiliyor. İsrafın en fazla yapıldığı yerlerin başında ise her şey dahil konseptli oteller geliyor.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve medya yansımalarından derlenen bilgilere göre, Türkiye’de bir yıl içinde 1 milyar 700 milyon ekmek çöpe atılırken, 214 milyar liralık gıda israfı yapıldığı belirlendi.Günlük olarak bakıldığında ise, 4 milyon 900 bin ekmeğin çöpe atıldığı tespit edildi.
'HER ŞEY DAHİL'DE 5 KAT FAZLA İSRAF!
İsraf başlığı altında medyaya 100 binden fazla haberin yansıdığı tespit edildi. Medyaya yansıyan haber başlıklarında, yetkili kurumlar tarafından yapılan kampanyalar sayesinde günde 1 milyon 50 bin adet ekmek, yılda ise 384 milyon adet ekmek çöpe atılmaktan kurtarıldığı bilgisi öne çıkarken, sadece ekmek israfı azaltığında bile yılda 2 milyar 800 milyon lira tasarruf sağlandığı belirlendi.
2 MİLYAR İNSANI DOYURABİLİR
Buna ek olarak dünyada israf edilen 1 milyon 300 bin tondan fazla yiyeceğin, 2 milyara yakın insanı doyurabildiği bilgisine ulaşıldı. Yapılan gıda israfında, her şey dahil otellerin, lokantalara oranla 5 kat daha fazla israf yaptığı ortaya çıktı.
Kaynak: YeniŞafak
Yayımlanma Tarihi: 26 Şubat 2018 Pazartesi