Hançeroğlu ve Karadağ Kaçkar TV'de soruları yanıtladı
Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu ve Doğu Karadeniz Şube Başkanımız Sultan Murat Karadağ, Kaçkar TV'de yayınlanan Bölgenin Nabzı programına konuk olarak, Mevsimlik ve Geçici İşçiler, kampanya dönemi, varlık fonu ve ÇAYKUR'da imzalanacak TİS hakkında soruları yanıtladılar.
Genel Başkan Yardımcımızı Tevfik Ali Hançeroğlu, 5620 sayılı yasanın 2006 yılında çıkarıldığını ve bu yasanın işe girmiş ve girecek olan arkadaşların mağduriyetler yolunu açtığını belirterek, "Hak-İş ve sendikamız Öz Gıda İş'in 5620 sayılı yasanın tamamen kalkması veya işçinin lehine olacak şekilde yeniden düzenlenmesi yönünde çok ciddi çalışmalarımız var dedi.
Hançeroğlu, "son yirmi aylık süre içerisinde 2 genel seçim, 3 çalışma bakanı, iki başbakan ve birde darbe teşebbüsü olmasına ve bunlarla paralel olarak çabalarımızın sürekli akamete uğramasına rağmen ümidimizi hiç yitirmeden sürekli mücadeleye devam ediyoruz. Gelinen noktada bu saydığım verilerden yola çıkarsak eski ve yeni çalışma bakanları ile 10'un üzerinde görüşme gerçekleştirdik. Sonuçta biz bir sendikayız. İsteyen tarafız. Muhatabımız olan kişilerin de artık bu yanlışı görüp düzeltecekleri yönünde ümit varız" dedi.
Hak-İş tarafından tertip edilen, 2 Mart 2017 tarihinde Ankara'da Başbakanımız Binali Yıldırım'ın katıldığı ve 4 Mart 2017 tarihinde İstanbul'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplantılarda Mevsimlik ve Geçici İşçiler sorununa destek istediklerini ve çözüleceğine dair bizzat kendilerinden söz alındığını söyleyen Hançeroğlu, Biz sendika olarak en yüksek mercilere, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına ve Başbakanına sorunlarımızı, sıkıntımızı ilettik ve kendilerinden çözüm noktasında söz aldık. Biz yine de hiç durmadan, yorulmadan bu sorunları hatırlatmaya devam edeceğiz, takipçisi olacağız. Bizlerin çok masumane, insancıl istekleri var, diyoruz ki;
"Çaykur'da çalışan bütün mevsimlik işçiler en az yılda 180 gün çalışsın, Geriye kalan 180 günde ise Çaykur İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün, ambarcısından teknik elemanına, aşçı'sından şoförüne, budamacısından çay eksperine, ziraat mühendisinden, orman mühendisine kimin hangi elemana ihtiyacı olursa kendi uhdesinde çalışan mevsimlik işçilerden karşılasın.
110 milyon liranın biriktiği işsizlik fonundan yılda 3 ay bu işsiz kalan mevsimlik işçilere işsizlik maaşı ödemesi yapılsın ve kalan 3 ayda da sigorta primleri karşılansın istiyoruz" şeklinde konuştu.
Doğu Karadeniz Şube Başkanımız Sultan Murat Karadağ, 5620 sayılı yasanın bir çok hak kaybına sebep olduğunu belirterek, "Mevsimlik işçi sorunu Türkiye'nin kanayan bir yarasıdır. Konfederasyonumuz Hak-İş'in çok sayıda çalışan taşeron işçi üyesi var. Hükümetin bu taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik ciddi bir çalışması var. Bizde bundan memnuniyet duyuyoruz. Ancak bir tarafı memnun ederken, bir tarafı yok saymak bizleri ciddi derecede üzmektedir. 7200 günü doldurmadan emekli olunamayan bir ülkede yılda 4 ay çalışan bir mevsimlik işçinin emekli olması hayal bile edilememektedir. Bu bölgeye ait bütün siyasilerin elini taşın altına koyması ve bu sorunun çözümü yönünde inisiyatif alması gerekmektedir" dedi.
Yapılan Röportajın tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 1 Haziran 2017 Perşembe