TİSK OPF Gençlik Komitesi 2024 Yılı 3. Toplantısına Katılım Sağladık

TİSK OPF Gençlik Komitesi 2024 Yılı 3. Toplantısına Katılım Sağladık

TİSK OPF Gençlik Komitesi’nin 2024 yılı üçüncü toplantısı, 27 Eylül Cuma günü saat 15.00’te online olarak gerçekleştirildi. Sendikamızı temsilen Dış İlişkiler Uzmanımız Ekin Mutlu toplantıya katıldı.

Toplantılarda bu yılın ana konusu olan Çalışma Hayatında Gençler Araştırması tamamlanmış ve anket sonuçları komite üyeleriyle paylaşılmıştır. Bu araştırma, gençlerin çalışma hayatındaki deneyimlerini ve beklentilerini anlamaya yönelik önemli veriler sunarken, gelecek çalışmalara da rehberlik edecek nitelikte sonuçlar içeriyor.

Toplantıya katılan TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, araştırma sonuçlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Akkol, gençlerin çalışma hayatındaki kritik rolüne vurgu yaparken, özellikle yeni çalışma modelleri ve işgücü dönüşümünün dikkat çekici olduğunu belirtti. Ayrıca, sosyal diyalog mekanizmasının uyumlu çalışmasının, insanların yaşamlarında pozitif etki yaratacak işlerde büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, araştırmaya katkı sağlayan HAK-İŞ Konfederasyonu, bakanlık ve diğer işçi-işveren kuruluşlarına teşekkür etti.

Toplantıda, araştırmanın genel sonuçlarına dair bir sunum yapıldı ve gençlerin sendikalar ile sendikal haklar hakkında sınırlı bilgiye sahip olduğu görüldü. Bu bağlamda, gelecekte gençler arasında sendikal farkındalığı artırmaya yönelik yeni bir araştırma yapılabileceği konusu gündeme geldi.

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 30 Eylül 2024 Pazartesi