Yöneticilerimiz, Mersin'deki Eğitim Programında Üyelerle Bir Araya Geldi

Yöneticilerimiz, Mersin'deki Eğitim Programında Üyelerle Bir Araya Geldi

Genel Başkanımız Halil Çukutli ve Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu ile Adnan Gürsoy, 12 Eylül 2024 tarihinde Mersin Yeşilovacık’taki Eğitim Tesislerimizde devam eden Yaz Dönemi Eğitim Programı'na katıldı. İzmir Şube Başkanlığımıza bağlı işyerlerinde çalışan temsilci ve üyelerimizle buluşan Çukutli, programda sendikamızın öncelikleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, konuşmasına eğitimin toplum ve çalışma hayatındaki rolüne vurgu yaparak başladı. Eğitimin sadece mesleki becerileri geliştirmekle kalmayıp bilinçli bir iş gücünün oluşmasına da katkı sağladığını ifade eden Çukutli, eğitim programlarının sendikamızın geleceğe yaptığı en büyük yatırımlardan biri olduğunun altını çizdi. Üyelerimize daha iyi çalışma koşullarına kavuşmasının yolunun sürekli eğitimden geçtiğini belirtti.

Ekonomik zorluklar ve enflasyonun işçiler üzerindeki baskısından da bahseden Çukutli, sendikamızın bu zorluklara karşı kararlı bir şekilde mücadele ettiğini belirtti. Ayrıca, Hak-İş olarak Türk-İş ve DİSK ile çeşitli illerde başlatılan mitinglere dikkat çekerek, işçilerin haklarını savunmak için bu mücadelelerin süreceğini vurguladı. Kayseri ve Kocaeli’den sonra Gaziantep’te yapılacak mitinglerde de vergi adaletsizliği, işten çıkarmalar, örgütlenme önündeki engeller ve sendikal baskılar gibi önemli konuların güçlü bir şekilde gündeme getirileceğini ekledi.

Çukutli, sendikamızın üyelerinin çalışma koşullarını iyileştirmek adına yaptığı projelere de değindi. İş güvenliğinden eğitim olanaklarına kadar birçok alanda yapılan yeniliklerin işçi sağlığı ve iş güvencesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Program boyunca Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu ve Adnan Gürsoy da üyelerimizle birebir görüşmeler yaparak onların beklentilerini ve sorunlarını dinledi. Toplantının ardından yöneticilerimiz, etkinliğin başarılı geçmesi ve üyelerimiz için olumlu sonuçlar doğurması temennisinde bulundu.

İzmir Şube Başkanımız İbrahim Otlak, Şube Başkan Yardımcılarımız İzzet Ertürk, Fedai Duru ve işyeri temsilcilerimizin de yer aldığı etkinlikte, eğitmenlerimiz tarafından “İş hayatında bilinçli çalışan olmak, algı yönetimi ve medya okuryazarlığı, sosyal medyanın sendikal mücadelede etkin kullanımı, yapay zeka teknolojileri, özlük hakları ve mevzuat” gibi konularda sunumlar yapıldı. Etkinlik, katılım sertifikalarının verilmesiyle başarılı bir şekilde sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 12 Eylül 2024 Perşembe