KOCAELİ’DE İŞÇİLER TEK YÜREK OLDU

KOCAELİ’DE İŞÇİLER TEK YÜREK OLDU

HAK-İŞ, "Haklarımız İçin Meydanlardayız" temasıyla düzenlediği kitlesel buluşmaların ikincisini Kocaeli’de coşkulu bir katılımla gerçekleştirdi. 5 Eylül 2024'te Kocaeli Anıtpark’ta düzenlenen mitingde binlerce emekçi, çalışma hayatına dair taleplerini güçlü bir şekilde dile getirdi.

Mitingde; vergi adaletsizliği, sendikal baskılar, işten çıkarmalar, sürgünler, Mevsimlik, Geçici ve Kamu İşçileri ile Kampanya İşçilerinin Sorunları, Kamu Çerçeve Protokolü'ne ek zam talebi, kayıt dışı istihdam ve kadro talepleri gibi birçok önemli konu gündeme taşındı. Ayrıca, iş kazalarının önlenmesi ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması gibi kritik başlıklar da vurgulandı.

Mitinge, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Mehmet Ali Kayabaşı ile HAK-İŞ’e bağlı sendikaların genel başkanları, yönetim kurulu üyeleri, bölge ve şube başkanları, üyeler ve basın mensupları katıldı.

Alana toplanan binlerce işçi, “HAK-İŞ Nerede Biz Oradayız”, “Haklarımız İçin Meydanlardayız” ve “İşçi Sendika Omuz Omuza” gibi sloganlarla hak arayışlarını haykırdı. Dövizlerde ise “Vergide Adalet İstiyoruz”, “Kazasız Meslek Hastalıksız, Ölümsüz İş ve İşyerleri İstiyoruz”, “Mevsimlik ve Geçici İşçilerin Sorunlarının Çözülmesini İstiyoruz”, “En Düşük Emekli Maaşının Asgari Ücret Olmasını Talep Ediyoruz” gibi talepler yer aldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 5 Eylül 2024 Perşembe