Genel Başkanımız Çukutli, Mersin'deki Eğitim Programında Üyelerimizle Buluştu

Genel Başkanımız Çukutli, Mersin'deki Eğitim Programında Üyelerimizle Buluştu

"Genel Başkanımız Halil Çukutli, 2 Eylül 2024 tarihinde Mersin Yeşilovacık'ta devam eden Yaz Dönemi Eğitim Programı'na katıldı. Bu program kapsamında, Gebze Şube Başkanlığı'na bağlı işyerlerinden temsilci ve üyelerimizle bir araya gelerek, sendikamızın çalışmaları ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu."

Çukutli, konuşmasında eğitim ve gelişimin sendika olarak en çok önem verdikleri alanlardan biri olduğunu vurguladı. Eğitim programlarının hem işyeri temsilcilerinin hem de üyelerin bireysel gelişimine büyük katkı sağladığını ifade etti. Bu bağlamda, sendikanın üyelerinin mesleki gelişimini destekleyerek, onları daha donanımlı hale getirme hedefinde olduğunu belirtti.

Ayrıca, Hak-İş Konfederasyonu olarak Türk-İş ve DİSK ile birlikte üç ilde düzenlenecek eylemlerden bahseden Çukutli, bu eylemlerin, son yıllarda artan ekonomik zorluklara dikkat çekmek ve emekçilerin haklarını savunmak amacıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Çukutli, Türkiye’nin en kurumsal sendikası olduklarını belirterek, planlı ve programlı bir sendikal mücadele ile geleceğin sendikacılığını şekillendirme noktasında öncü bir rol üstlendiklerini ifade etti. Uluslararası alanda da etkin bir sendika olduklarını vurgulayan Çukutli, AB gıda sendikaları konfederasyonu EFFAT’ın üyesi olduklarını ve bu platformda sendikacılığın gelişimine önemli katkılar sunduklarını dile getirdi.

Sendikanın ekonomik işletmesi olan MESYEB’in, gıda iş kolundaki mesleklerin AB standartlarına uygun yeterlilik belgeleriyle belgelendirilmesi konusunda önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Çukutli, bu sayede hem mesleklerin hem de çalışanların değerinin arttığını ifade etti.

Türkiye’de sendikalaşma oranlarının düşük olduğuna dikkat çeken Çukutli, işçilerin haklarını daha güçlü bir şekilde savunabilmek için sendikal örgütlenmenin yaygınlaşması gerektiğini vurguladı. Çukutli, ayrıca iş hayatında kadınların yükünün daha ağır olduğunu belirterek, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmasının önemini dile getirdi.

Toplantıda, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Ramazan Gülpolat, Adnan Gürsoy, Gebze Şube Başkanımız Cemal Öztürk ve Şube Başkan Yardımcılarımızın da yer aldı. Eğitim programı kapsamında "iletişim becerileri, takdir yöntemleri, algı yönetimi, medya okuryazarlığı, sosyal medyanın etkin kullanımı, yapay zeka araçları, özlük hakları ve mevzuat" gibi konular ele alındı. Katılımcılar tarafından büyük ilgi gören dersler sonrasında, katılım sertifikaları yöneticiler tarafından takdim edildi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 2 Eylül 2024 Pazartesi