Çukutli: Milletimiz 15 Temmuz’da canıyla kanıyla vatanına sahip çıktı

Çukutli: Milletimiz 15 Temmuz’da canıyla kanıyla vatanına sahip çıktı

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Çukutli, 15 Temmuz hain darbe girişiminde darbecilere karşı canını siper eden milletin, inanç ve mücadele azmiyle imkansızlıklar içinde Cumhuriyeti kuran atalarımıza yakışır biçimde vatanını savunduğunu, bunu da tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Çukutli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
“Ülkemizin tarihini, geleceğini, itibarini yok etmeye yönelik hain darbe girişiminin üzerinden sekiz yıl geçti. Milletimiz sekiz yıl önce o elim gecede tüm inancıyla, ferasetiyle birliğin, bütünlüğün önemini, gücünü tekrar hatırlattı. Bu ülkenin atalarının kazandırdığı şanlı tarihi bir gecede yok etme girişimlerini unutmamak, unutturmamak bizim de görevimiz. Vatanına sahip çıkan, ülkesini seven, bu ülke için canını feda etmiş nesillerin torunlarına teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle onurlandırıyorum.”
 
15 Temmuz karanlığından milletin inancı ve emeği ile çıktık
 
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin, ülkenin ekonomik düzenini de bozmak üzere planlandığına vurgu yapan Çukutli, “İş dünyasında gösterdikleri kararlı duruşuyla, çalışanına, ülkesine sahip çıkan işverenlerimizi, yüzbinlerce üyemizin işine ve emeğine gösterdiği saygıyı vatanını kurtarmak için de seferber ettiğini görmek hepimize gurur verdi. Oyunlarla planlanan karanlık geceden bizi bu inanç, emek, özveri ve saygı çıkardı.” ifadelerini kullandı.
 
Milletimizin yazdığı destanı unutturmayacağız
 
“Öz Gıda İş Sendikası olarak, gelecek nesilleri yetiştiren kıymetli emekçilerimizin birliğini, dirliğini korumaları ve topluma her alanda katkı sağlayan evlatlar yetiştirmeleri için tüm desteğimizle buradayız.” diyen Çukutli, Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Güneşin balçıkla sıvanmadığını biliyoruz, gördük. Bir kara leke bizi yıpratmaz, aksine bu milleti daha da güçlendirir. Ecdadımızdan emanet aldığımız vatanı emek ve cesaretle büyüterek gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir vatan bırakmanın gayretinde olacağız.

O gecede canını tankların, mermilerin önüne siper eden kahramanlarımızın yazdığı destanı, cesaretini unutmayacak bir nesil için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlu Olsun.”
Yayımlanma Tarihi: 14 Temmuz 2024 Pazar