Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde yeni dönem
Öz Gıda İş Sendikası, üyelerimizin emek ve hak mücadelesi için gerçekleştirdiği çalışmalarda her alanda olduğu gibi tüm sendikalara örnek olacak bir başarıya daha imza attı.
Sendikamız, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, üyelerimizin hak kaybına uğramaması için Ülker Gıda, Kerevitaş Gıda, Kerpe Gıda, Marsa Yağ, Donuk Fırıncılık ve Toroslar Gıda ile sürdürdüğü TİS müzakere toplantılarını video konferans yöntemiyle yaptı.
Öz Gıda İş’in 44 yıllık tarihinde tarihsel köklerimizden kopmadan, hedefleri, ilkeleri ve yürüdüğü yoldan sapmadan bugünlere aynı heyecanla, aynı istikamette ve büyüyerek, güçlenerek yürümüş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yeni dünya düzeni, yaşadığımız yeni gelişmeler, işçi ve işveren ilişkilerinin başka bir noktaya evrildiği, iş yeri kavramının değiştiği, işçi kavramının farklı bir noktaya taşındığı yeni dünyaya yeni sendikal bakış açısı getirmek adına önemli başarılara imza atan sendikamız, aynı zamanda evrensel değerleri de içine alarak yenilikçi bir yaklaşımla farklı bir sendika anlayışına öncülük ediyor.
Bu anlayışla her zaman, tartışarak, konuşarak, kafa yorarak çalışma hayatını sağlıklı bir şekilde analiz edip bir çözüm, bir çıkış yolu aramaya çalışan Öz Gıda İş, var olan imkanlarla sendikacılık yapmanın tıkandığı bir dönemde yine bir ilke imza atarak Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde “Video Konferans” yöntemini getirdi.
27-28 Mayıs ve 2-3-4 Haziran 2020 tarihlerinde video konferans yöntemi ile yapılan bu toplantılarda, Yıldız Holding Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İnce, Pladis Türkiye İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Faruk Gözleveli, Pladis İK Grup Direktörü Alper Kantar, Yıldız Holding İK Müdürü Selçuk Saka, Bisküvi Grup Başkan Yardımcısı Nazmi Civil, Besler, Kerevitaş- YİB Başkanı (CEO) Şükrü Çin, Kerevitaş – YİB Başkan Yardımcısı Sadettin Atilla, YİB Üretim Direktörü Hakan Ufat, Pladis Proje Direktörü Ilgın Hasırcıoğlu, Ülker Bisküvi Fabrika Direktörü Ahmet Küçükali, İK Müdürü Togay Timur, Ülker Çikolata Başkan Yardımcısı Kadir Kamadan, Fabrika Direktörü Erkan Onar, İnsan Kaynakları Müdürü Selçuk Gözüyılmaz, Önem Gıda Fabrika Direktörü Murat Günay, Önem Gıda İnsan Kaynakları Müdürü Duygu Çelen, Unmaş İK Direktörü Tayfun Arkun, Unmaş İK Uzmanı Tolga Sarıtaş, Kerevitaş-YİB İK Direktörü Murat Fikrettin Turan, Fabrika Müdürü Murat Uğur Ardahanlı, Personel ve Endüstriyel İlişkiler Müdürü Yavuz Balık, Kerpe Gıda İK Müdürü Alper Yılmazer, Marsa İK Uzmanı Aysun Yatıcı,
Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Abdulhalik Damar, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Zeki Toslu, Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy, TÜGİS Temsilcisi Mehmet Koçak, Şube Yönetimi ve İşyeri Sendika Temsilcilerimiz hazır bulundu.
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 4 Haziran 2020 Perşembe