Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'den Hak-İş'e Ziyaret

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'den Hak-İş'e Ziyaret

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 8 Mayıs 2018 tarihinde Hak-İş genel merkezini ziyaret etti.

Muharrem İnce’yi HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Toruntay ve A. Cengiz Gül kabul etti.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi ve beraberindeki milletvekillerini HAK-İŞ’te ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. 

Türkiye’nin 16 Nisan 2017’de referandumla anayasa değişikliği yaparak yeni bir sisteme adım attığını anımsatan Şahin, “Anayasa değişikliğinin ilk aşamalarından birisi olan Cumhurbaşkanlığı seçimine hep beraber gidiyoruz. Bizim ümidimiz bu değişikliğin ülkemize hayırlar getirmesidir. HAK-İŞ olarak daha güçlü, daha demokratik, daha özgür bir Türkiye olsun gayreti içerisindeyiz. Seçimlere de bu anlayışla yaklaşıyoruz. Seçimlere iştirak eden bütün adaylara başarılar diliyoruz. HAK-İŞ üyesi başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızı seçimlere katılmaya davet ediyoruz. Herkes oyunu kullansın ki ortaya çıkacak değişikliklerde herkesin payı olsun. Seçim sürecinin barış ve huzur içerisinde geçmesini arzu ediyoruz. Kavgasız ve huzur içerisinde bir seçimin gerçekleşmesini temenni ediyoruz” dedi.

HAK-İŞ olarak her zaman milli iradeye saygı vurgusu yaptıklarını ve milli iradeye sahip çıktıklarını belirten Şahin, “Bütün darbelerin karşısında olduk ve vesayet sistemlerine karşı çıktık” diye konuştu.

Şahin, seçim sonucunda sandıktan çıkana herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.
HAKİŞ olarak yeni oluşacak hükümetten işçilerin beklentileri olduğunu dile getiren Şahin talepleri şöyle açıkladı: “Biz HAK-İŞ olarak özgürlük, adalet ve emekten yanayız. Bizim sloganlarımız bunlardır. O yüzden milli iradeye saygı, darbelere hayır, vesayetçi yapılara hayır dedik. Hedefimiz daha müreffeh, daha özgür, daha demokrat ve daha güçlü bir Türkiye’dir. Bu yüzden ötekileştirmelere, bloklaştırmalara kalıplaştırmalara hayır diyoruz. Bu ülke toprakları içerisinde hep birlikte yaşamak zorundayız. Çünkü başka bir Türkiye yok. 

Çalışma hayatıyla ilgili önemli sorunlarımız var. Bunların başında işsizliği görüyoruz. İşsizlik rakamları son yıllarda tekrar tırmanmaya başladı. Özellikle gençlerimizin arasındaki işsizlik çok daha yüksek oranlardadır. Dolayısıyla bizim daha fazla istihdam yaratarak üretim ekonomisine hızla dönüş yapmamız gerekiyor. Daha fazla üretim ve daha fazla istihdam sağlamamız gerekiyor. Yeni kurulacak hükümetten ilk beklentimiz budur.

HAK-İŞ olarak her yıl 1 Mayıs’ta bir temayı öne çıkarıyorduk. Bu seneki 1 Mayıs’ta dar gelirlilerin sırtındaki ağır vergi yükü kaldırılsın dedik. Bugün burada Cumhurbaşkanı adayımızdan da onu talep ediyoruz. Bizim önerimiz dar gelirlilerin ücretlerindeki asgari tutar vergiden muaf edilmesidir. 

Örgütlenmenin önünde çok ciddi engeller var. Bunlar hem fiili, hem iktisadi, hem de mevzuattan kaynaklanan engellerdir. Biz örgütlü toplumun Türkiye’yi daha müreffeh, daha özgür ve daha demokrat kılacağına inanıyoruz. Örgütlü toplum Türkiye’nin menfaatinedir. Örgütlenmedeki engellerin tamamen ortadan kaldırılmasını arzu ediyoruz.

Taşeron konusunda çok büyük ve ciddi bir adım atıldı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hala kamuda çalışan ve kadro alamayan 40 bin civarında işçi arkadaşımız var. Onların da bir an önce kadroya kavuşmalarını arzu ediyoruz. Geçici ve mevsimlik işçi arkadaşlarımız ömür boyu çalışsalar da bu şartlarda emekli olamıyorlar. Onlar için de bir formül bulunmasını talep ediyoruz.”

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise Türkiye’nin çok ciddi sorunları olduğunu belirterek, “Bu ciddi sorunlar karşısında sorumlu bir siyaset anlayışı yapmalıyız. Bölmeden, ayrıştırmadan siyaset yapmalıyız. 80 milyonu kucaklayacak bir siyaset yapmayı biz başarabiliriz. Çünkü Türkiye’nin morale ve kucaklaşmaya ihtiyacı var” dedi.

Son 15 yılda 20 bin vatandaşın iş kazalarında yaşamını yitirdiğini anlatan İnce, “Örgütlü bir topluma ihtiyacımız var. Türkiye’de 14 milyon işçi varken, 1 milyon 750 bin sendikalı işçi var. Türkiye’nin şu an ki nüfusu 80 milyondur. 1980 öncesinde Türkiye’nin nüfusu 46 milyondur ve şimdikinden daha fazla sendikalı işçi vardı. Biz bu yöntemin doğru olmadığını söyledik. Cumhurbaşkanı seçildiğimde bu yöntemi değiştireceğiz” diye konuştu
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 9 Mayıs 2018 Çarşamba